23rd Annual CRB Symposium May 16-18, 2019 • Sheraton New Orleans Hotel • New Orleans, Louisiana **Preliminary Schedule of Events**

as of December 7, 2018

| | Wednesday, May 15, 2 | 019 | |
|------------------------|--|--|--|
| Time | Pre-Conference Events | | |
| 7:00 a.m 5:30 p.m. | Conference Registration | Napoleon CD123 | |
| 7:00 a.m 5:00 p.m. | American Board of Bioanalysis (ABB) Meeting | Maurepas | |
| 8:00 a.m 4:00 p.m. | American Board of Bioanalysis (ABB) Examination Armstro | | |
| 9:00 a.m 12:00 p.m. | CRB Workshop – Alert and Alarmed: A Mini-Symposium on IVF Laboratory Safety and Alarm Monitoring | | |
| | Tissue Bank Storage | Disaster Preparedness | |
| | Brent Hazelrigg ReproTech Limited St. Paul, Minnesota | Charles L. Bormann, PhD, HCLD(ABB) Harvard Medical School Boston, Massachusetts | |
| | LN2 Tank Safety and Security | | |
| | Don Fish California Cryobank Los Angeles, California | 3 Hours Borgne | |
| 12:00 p.m. – 1:00 p.m. | Lunch On Your Own | | |
| 1:00 p.m 4:00 p.m. | CRB Workshop (continued) – Alert and Alarmed: A Mini-Symposium on IVF Laboratory Safety and Alarm Monitoring | | |
| | Shipping Cryotanks / Dewars | LN2 Tank Safety Training | |
| | Marlane J. Angle, PhD, HCLD/CC(ABB) Laurel Fertility Center San Francisco, California | Michael F. Myers, MSc, ELD(ABB) Cryogenics Safety Solutions Dayton, Ohio The Fertility Wellness Institute West Chester, Ohio 3 Hours Borgne | |
| 5:30 p.m 10:00 p.m. | AMS Administrative Board Meeting and Dinner | Maurepas | |
| | Thursday, May 16, 2 | 019 | |
| Time | CRB Symposium: Essential | Elements of the Modern IVF Lab | |
| 7:00 a.m 7:00 p.m. | Conference Registration | Napoleon CD123 | |
| 7:30 a.m 8:45 a.m. | Continental Breakfast | Napoleon CD123 | |
| 8:45 a.m 9:45 a.m. | KEYNOTE: In Vitro Fertilization: A Historical | Perspective | |
| | David H. McCulloh, PhD, HCLD/CC(ABB) NYU Fertility Center New York, New York | 1 Hour Napoleon AB123 | |
| 9:45 a.m 10:45 a.m. | From Good to Great: High Performance IVF Labs, KEY Performance Indicators | | |
| | Amy E. Sparks, PhD, HCLD(ABB) University of Iowa Dept. of Obstetrics & Gynecology Iowa City, Iowa | 1 Hour | |
| | , | Napoleon AB123 | |
| 10:45 a.m 11:15 a.m. | Break | Napoleon CD123 | |

| | Thursday, May 16, 2019 (continued) | | |
|-------------------------|---|--------------------------|--|
| Time | CRB Symposium: Essential Elements of the Modern IVF Lab | | |
| 11:15 a.m 12:15 p.m. | Microfluidic Sorting of Sperm for Applications in Assisted Reproductive Technologies | | |
| | Utkan Demirci, PhD Stanford University School of Medicine Palo Alto, California | 1 Hour Napoleon AB123 | |
| 12:15 p.m 2:00 p.m. | CRB Luncheon / Roundtables / Business Meeting | 1 Hour Armstrong | |
| 2:00 p.m 3:00 p.m. | The Value of Evaluating Embryos from Days 1 – 3 | | |
| | Catherine Racowsky, PhD, HCLD/ELD(ABB) Brigham and Women's Hospital Boston, Massachusetts | 1 Hour Napoleon AB123 | |
| 3:00 p.m 3:30 p.m. | Break | Napoleon CD123 | |
| 3:30 p.m 4:30 p.m. | Should We Freeze It? Redefining Blastocyst Viability | | |
| | Dean Morbeck, PhD, HCLD/CC(ABB) Fertility Associates Auckland, New Zealand | 1 Hour | |
| | , restant, rest zealand | Napoleon AB123 | |
| 4:30 p.m 5:30 p.m. | Preimplantation Genetic Testing: Controversies and Future Directions Tony Gordon, PhD CooperGenomics London, United Kingdom | 1 Hour Napoleon AB123 | |
| 6:00 p.m 7:00 p.m. | Welcoming Reception | Napoleon CD123 | |
| | Friday, May 17, 2019 | | |
| Time | CRB Symposium: Essential Elements of the Modern IVF Lab | | |
| 7:00 a.m 5:30 p.m. | Conference Registration | Napoleon CD123 | |
| 7:30 a.m 8:45 a.m. | Continental Breakfast | Napoleon CD123 | |
| 8:45 a.m 9:45 a.m. | Personalized Treatment Plans: The Role of the Patient in the "PGT-A for All" v Embryo a Chance" Debate Dean Morbeck, PhD, HCLD/CC(ABB) Fertility Associates Auckland, New Zealand | 1 Hour Napoleon AB123 | |
| 9:45 a.m 10:45 a.m. | The Recent Evolution of Sperm Retrieval and Selection for ICSI Paul Turek, MD, FACS, FRSM The Turek Clinic San Francisco, California | 1 Hour Napoleon AB123 | |
| 10:45 a.m. – 11:15 a.m. | Break | Napoleon CD123 | |
| 11:15 a.m 12:15 p.m. | Reprogramming Human Immune Cells with CRISPR Alexander Marson, MD, PhD UCSF Medical Center San Francisco, California | 1 Hour Napoleon AB123 | |
| 12:15 p.m 2:00 p.m. | CRB Luncheon / Sponsor Roundtables | 1 Hour Armstrong | |

| | Friday, May 17, 2019 (continued) | |
|-------------------------|--|-----------------------------|
| Time | CRB Symposium: Essential Elements of the Modern IV | /F Lab |
| 2:00 p.m 3:00 p.m. | CRISPR: Reproductive Ethics Danielle E. Holley, Esq, JD, MS O'Connell and Aronowitz Attorneys at Law Albany, New York | 1 Hour Napoleon AB123 |
| 3:00 p.m 3:30 p.m. | Break | Napoleon CD123 |
| 3:30 p.m 4:30 p.m. | Fertility Preservation for Men, Women and Children | |
| | Francesca E. Duncan, PhD Northwestern University Chicago, Illinois | 1 Hour Napoleon AB123 |
| 4:30 p.m 6:00 p.m. | Oral Abstracts | 1.5 Hours Napoleon AB123 |
| 6:00 p.m 7:00 p.m. | Poster Session and AAB Reception for All Conference Attendees | 1 Hour Armstrong |
| | Saturday, May 18, 2019 | |
| Time | CRB Symposium: Essential Elements of the Modern IV | /F Lab |
| 7:00 a.m 5:30 p.m. | Conference Registration | Napoleon CD123 |
| 7:45 a.m 9:00 a.m. | Continental Breakfast | Napoleon CD123 |
| 8:00 a.m 9:00 a.m. | AAB Business Meeting (Open to All AAB Members) | Borgne |
| 9:00 a.m 10:00 a.m. | Rethinking Cryostorage | |
| | Kimball O. Pomeroy, PhD, HCLD(ABB) The World Egg Bank Phoenix, Arizona | 1 Hour Napoleon AB123 |
| 10:00 a.m 10:30 a.m. | Break | Napoleon CD123 |
| 10:30 a.m. – 11:30 a.m. | The New SART Amy E. Sparks, PhD, HCLD(ABB) University of Iowa Dept. of Obstetrics and Gynecology Iowa City, Iowa | 1 Hour Napoleon AB123 |
| 11:30 a.m. – 12:30 p.m. | Flip My Lab: Remodeling the Modern Day Lab | |
| | Barry R. Behr, PhD, HCLD/ELD/CC(ABB) Stanford University Medical Center Sunnyvale, California | 1 Hour Napoleon AB123 |
| 12:30 p.m. – 5:30 p.m. | AAB Board of Directors Meeting | Maurepas |
| | Preliminary Breakdown of Continuing Education | |
| CRB Wo | rkshop6 Contact | Hours |
| CRB Syn | nposium18.5 Contact | Hours |
| | | |

contact hours earned can be used to satisfy CE requirements in the states of California, Florida, Louisiana and Montana.