2022 AAB Educational Conference and CRB Symposium May 11-14 • Austin, Texas AT&T Hotel & Conference Center					
	Preliminary Schedule of Ev	<u>rents</u>			
	As of May 6, 2022				
	Wednesday, May 11, 2022				
Time	Pre-Conference Events				
7:00 a.m 5:30 p.m.	Conference Registration Zlotnik Ballroom 3/4/5/6				
7:00 a.m 5:00 p.m. 7:00 a.m 5:00 p.m.	American Board of Bioanalysis (ABB) Certification Examinati				
7.00 a.m 5.00 p.m.	American Board of Bioanalysis Meeting Classroom 1				
11:00 a.m 6:00 p.m.	CRB Workshop: Back to the Future in IVF 7 Hou Zlotnik Ballroom 1/2				
5:30 p.m 10:30 p.m.	AMS Administrative Board Meeting and Dinner Classroom 116				
	Thursday, May 12, 2022				
Time 7:00 a.m 7:30 p.m.	CRB Symposium	AAB Technical Program			
7:30 a.m 7:30 p.m. 7:30 a.m 8:45 a.m.	Conference Registration Continental Breakfast	Zlotnik Ballroom 3/4/5/6			
8:45 a.m 9:45 a.m.		Zlotnik Ballroom 3/4/5/6			
0.40 a.m 0.40 a.m.	Building Talent in your Lab: Comprehensive and Timely Team Training	B and T Cell Immunity to COVID-19			
	Deborah Venier, M.Sc., TS(ABB) World Embryology Skills & Training Center Carlsbad, California	<i>John Hughes, Ph.D.</i> The Ohio State University Columbus, Ohio			
	Anthony Anderson, D.H.Sc., ELD(ABB) Embryo Director 1 Hour San Antonio, Texas Grand Ballroom	1 Hour Conference Room 301			
9:45 a.m 10:45 a.m.	Mastering Oocyte Vitrification and Warming	Host Genetics and COVID-19 Severity			
	Wayne Caswell, M.Sc. Donor Egg Bank USA 1 Hour Rockville, Maryland Grand Ballroom	John Hughes, Ph.D. The Ohio State University 1 Hour Columbus, Ohio Conference Room 301			
10:45 - 11:15 a.m.	Break	Zlotnik Ballroom 3/4/5/6			
11:15 a.m 12:15 p.m					
	<i>Monika A. Ward, Ph.D.</i> University of Hawaii John A. Burns School of Medicine Honolulu, Hawaii	1 Hour Grand Ballroom			
12:15 p.m 1:40 p.m.	CRB Luncheon / Roundtables	AAB / AMS Luncheon / Roundtables			
	1 Hour	1 Hour			
4.40	Zlotnik Ballroom 1/2	Zlotnik Ballroom 1/2			
1:40 p.m 2:00 p.m. 2:00 p.m 3:00 p.m.	CRB Business Meeting (Open to All AAB/CRB Members)	Zlotnik Ballroom 1/2 "Open-Source" Software Tools to Support			
2:00 p.m 3:00 p.m.	Evolving Biopsy Techniques: Multiple Maneuvers to Become a Master	Next Generation Sequencing			
	Deborah Venier, M.Sc., TS(ABB) World Embryology Skills & Training Center San Diego, California Grand Ballroom	Bonny Lewis Van, Ph.D., HCLD(ABB) J Michael Consulting 1 Hour Roswell, Georgia Conference Room 301			
3:00 p.m 3:30 p.m.	Break	Zlotnik Ballroom 3/4/5/6			
3:30 p.m 4:30 p.m.	Oral Abstracts	The Opiate Overdose Epidemic			
		Charles Gilbert, Ph.D., M.S Epidemiology & Toxicology Institute 1 Hour Holbrook, New York Conference Room 301			
4:30 p.m 5:30 p.m.	2 Hours	AMS Business Meeting			
	Grand Ballroom	Zlotnik Ballroom 3/4/5/6			
6:00 p.m 7:30 p.m.	Welcome Reception and Poster Session	1 Hour			
		Zlotnik Ballroom 3/4/5/6			

Friday, May 13, 2022				
Time	CRB Symposium	AAB Technical Program		
7:00 a.m 7:30 p.m.	Conference Registration	Zlotnik Ballroom 3/4/5/6		
7:30 a.m 8:45 a.m.	Continental Breakfast	Zlotnik Ballroom 3/4/5/6		
8:45 a.m 9:45 a.m.	Implementing and Managing New Technologies in the ART Labs	Body Fluid Analysis in the Hematology Laboratory		
	Barry Behr, Ph.D., HCLD/ELD/CC(ABB) Professor Emeritus Stanford University Medical Center 1 Hour Sunnyvale, California Grand Ballroom	Larry J. Smith, Ph.D., HCLD/CC(ABB) Laboratory Medicine Consultant Gilroy, California 1 Hour Conference Room 301		
9:45 a.m 10:45 a.m.	Assisted Reproduction Rescue of Abnormal Spermiogenesis	Laboratory Diagnosis of von Willebrand Disease		
	Monika A. Ward, Ph.D. University of Hawaii John A. Burns School of Medicine 1 Hour Honolulu, Hawaii Grand Ballroom	Larry J. Smith, Ph.D., HCLD/CC(ABB) Laboratory Medicine Consultant Gilroy, California 1 Hour Conference Room 301		
10:45 a.m 11:15 a.m.	Break	Zlotnik Ballroom 3/4/5/6		
11:15 a.m 12:15 p.m.	Uncovering Molecular Mechanisms in Preimplantation Embryo Development	Molecular Diagnostics: Life After COVID		
	Renee Chosed, Ph.D. University of South Carolina School of Medicine Greenville 1 Hour Greenville, South Carolina Grand Ballroom	Monica Lee Bustos, MSHS, SM(ASCP) ^{CM} Southern Technical College Tampa, Florida 1 Hour Conference Room 301		
12:15 p.m 1:45 p.m.	CRB Luncheon / Roundtables	AAB Luncheon		
	1 Hour Zlotnik Ballroom 1/2	Zlotnik Ballroom 1/2		
1:45 p.m 2:45 p.m.	PGT-A: Sliced Bread or the Worst Idea Ever?	Antibiotics: Thinking Outside of the Box		
	Gary L. Harton, Ph.D. BioSrkyb Genomics 1 Hour Durham, North Carolina Grand Ballroom	Monica Lee Bustos, MSHS, SM(ASCP) Southern Technical College 1 Hour Tampa, Florida Conference Room 301		
2:45 p.m 3:15 p.m.	Break	Zlotnik Ballroom 3/4/5/6		
3:15 p.m 4:15 p.m.	Mastering ICSI for a New Level of Success	Antibody Testing for COVID-19		
	Joseph Conaghan, Ph.D., HCLD/ELD/CC(ABB) Pacific Fertility Center 1 Hour Carlsbad, California Grand Ballroom	John J. Weiss, Ph.D. Allermetrix, Inc. 1 Hour Franklin, Tennessee Conference Room 301		
4:15 p.m 5:15 p.m.	Legal Developments Impacting ART	"SalivaDirect [™] " as an Alternate Specimen Collection System for COVID-19 Testing		
	Susan L. Crockin, JD Crockin Law & Policy Group 1 Hour Washington, DC Grand Ballroom	Christine Bulot, Ph.D., M.Sc., HCLD(ABB)/MT(AAB) Austin Community College 1 Hour Austin, Texas Conference Room 301		
5:15 p.m 6:15 p.m.	Unclaimed "Abandoned" Embryos and Disposition (Presentation and Panel Discussion)	Epidemiology in Ukraine During the War		
	Susan L. Crockin, JD Crockin Law & Policy Group Washington, DC	Charles Gilbert, Ph.D., M.S Epidemiology & Toxicology Institute Holbrook, New York		
	Brent Hazelrigg ReproTech, LLC. 1 Hour Columbia, Missouri Grand Ballroom	1 Hour Conference Room 301		
6:15 p.m 7:15 p.m.		Zlotnik Ballroom 3/4/5/6		

Time	CRB Symposium	NILA Lab Leaders Forum Zlotnik Ballroom 3/4/5	
:00 a.m 12:30 p.m.	Conference Registration		
:45 a.m 8:30 a.m.	AAB Business Meeting (Open to All AAB Members)		Conference Room 30
:45 a.m 9:00 a.m.	Continental Breakfast Zlotnik Ballroom 3/4/5/6	Networking Breakfast	Zlotnik Ballroom 3/4/5
:00 a.m 10:00 a.m.	ART Professionals as Entrepreneurs	NILA Lab Leaders Forum	
	Barry Behr, Ph.D., HCLD/ELD/CC(ABB)		
	Professor Emeritus		
	Stanford University Medical Center 1 Hour Sunnyvale, California Grand Ballroom		1.5 Hou Classroom 20
10:00 a.m 10:15 a.m.	Grand Bailloon	10:00 a.m 10:30 a.m.	Classi 00111 20
	Break Zlotnik Ballroom 3/4/5/6	Break	Classroom 202 Equ
10:15 a.m 11:15 a.m.		10:30 a.m 12:00 p.m.	Classroom 202 Foy
	Blockchain and Information Technology in Fertility Treatment	NILA Lab Leaders Forum	
		NILA Lab Leaders Forum	
	Wei Escala Eggschain 1 Hour		1.5 Hou
	Austin, Texas Grand Ballroom		Classroom 20
11:15 a.m 12:15 p.m.	Reproductive Medicine and Technology in Space	<u>12:00 p.m 1:30 p.m.</u>	
		NILA Networking Lunch	
	Sheela Ali, Ph.D., HCLD/TS/CC(ABB)		
	Dallas IVF 1 Hour		1 Ho
1:30 p.m 3:30 p.m.	Frisco, Texas Grand Ballroom		Classroom 20
.00 p.m. 0.00 p.m.	NILA Lab Leaders Forum		1 Ho Classroom 20
:30 p.m 4:00 p.m.	NILA Break		Classroom 20
:00 p.m 5:00 p.m.	NILA Lab Leaders Forum		1 Ho Classroom 20
:00 p.m 5:30 p.m.	NILA Business Meeting		Classroom 20
	Sunday, May 15, 2022		
Time	NILA Lab Lea	ders Forum	
:45 a.m 9:00 a.m.	Networking Breakfast		Classroom 20
:00 a.m 10:15 a.m.	Discussion of Issues		Classroom 20
0:15 a.m 10:45 a.m.	Break		Classroom 20
0:45 a.m 12:30 p.m.	Discussion of Issues		3.5 Hou Classroom 20
	Preliminary Breakdown of Continuing	Education	
	CRB Workshop		
	CRB Symposium CRB Symposium and Workshop		
	AAB Conference		
	NILA Lab Leaders Forum.		
	een approved by PEER (American Board of Bioanalysis). In add	dition contact hours earned can	he used to satisfy CE

Disclaimer: The content and views presented in this educational activity are those of the faculty/authors and do not necessarily reflect those of the American Association of Bioanalysts (AAB) or the AAB College of Reproductive Biology (CRB). The presented materials and information are not necessarily exhaustive of the subject matter, and laboratory professionals and all other individuals should review and consider other relevant materials and professional opinions and advice on the subject matter before making appropriate decisions.